Start NU met bootcamp en sport de eerste 4 weken helemaal gratis!

Persoonlijke groei begint
waar je comfort zone
eindigt

De vele voordelen van dippen/koude training:

Dippen koude training Toolenburgse plas met Bootcamp Coach

Maak kennis met koude training

Verandering kost tijd. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Zo is het ook met koude training. Dit wil je op een rustige manier opbouwen om jouw lichaam te laten wennen aan de fysiek heftige prikkel die het krijgt als je het koude water in gaat.

Koude training of dippen is een manier om jouw immuunsysteem te versterken en je gezondheid te verbeteren. Je wordt niet alleen minder vatbaar voor virussen en indringer, ook mentaal geeft het enorme voordelen. Koud water is namelijk niet leuk om in te gaan en zorgt altijd voor weerstand in je geest. Vooraf wordt je je bewuster van die stem van weerstand en door het tóch te doen wordt je mentaal elke keer een beetje sterker. Dat wil jij toch ook?

Bouw het op!

Als je nog geen enkele ervaring hebt met koude training of dippen, begin dan eens met koud (af)douchen. Daar kun je elk moment mee starten. 

Tip; in de zomer is het douche water warmer dan in de winter, begin daarom in de zomer, dat scheelt een paar graden.

Hoe begin je?

Je stapt onder een lekkere warme douche. Wanneer je bijna klaar bent zet je de douche langzaamaan steeds kouder tot hij helemaal koud is. Dit houd je in eerste instantie 5 seconde vol en dan zet je hem uit. Dit bouw je dagelijks op naar zo’n 20 seconde koud (af)douchen. Wanneer je dit ‘s ochtends doet is je eerste overwinning van de dag al binnen én je zult frisser de douche uitstappen, let maar eens op.

Koud afdouchen als begin van koude training bij Bootcamp Coach

Dippen Haarlemmermeer

In september 2023 zijn we gestart met het dippen in natuurwater. Iedere week op maandagochtend om 8.30 uur verzamelen wij met een groep gelijkgestemden bij de Toolenburgse plas en gaan we met elkaar het water in. Voorafgaand doen we wat oefeningen om onze spieren iets op te warmen en actief te maken. Dan focussen we ons op onze ademhaling en gaan we het water in voor 2 minuten. We behouden de focus op onze ademhaling gedurende deze 2 minuten en maken deze zo lang mogelijk om ons lichaam te doen ontspannen. Hoe hoger je ademhaling, hoe hoger je in je stress zit en daarmee je spieren verkrampt. Dat is wat je niet wilt. Je wilt de ontspanning opzoeken, ondanks dat het oncomfortabel is.

 

Dippen koude training Toolenburgse plas met Bootcamp Coach

Winterdip Seizoen 2024 - 2025

Het seizoen 2023-2024 loopt alweer bijna op zijn eind. Wanneer het straks april/mei wordt is de watertemperatuur te hoog en is de uitdaging weg. Dan mogen we weer wachten tot de watertemperatuur weer gaat zakken na de zomer.

Natuurlijk gaan we in het najaar van 2024 weer door met koude training in de Toolenburgse plas. 

Vind je het spannend? Ben je bang dat je niet helemaal het water in durft of dat je de 2 minuten niet volhoudt?

Geen zorgen. Ik begeleid iedereen op een respectvolle en geduldige manier. Er is ook veel respect en geduld in de groep; je wordt niet gepusht. Ieder stukje dat jij het water in gaat is al winst. Ook al is dat ‘maar’ tot je middel. Alles is goed.

Wil je ook gratis aansluiten bij de wekelijkse groep dippers?

Wat leuk! Laat onderstaande gegevens achter en wordt toegevoegd aan de app-groep.

Bootcamp Coach

Voor een optimale gezondheid!

Marketentster 17 2152 LW Nieuw Vennep

06-28 432 677

info@bootcamp-coach.nl

Laatste blogs

Bootcamp coach 2024 © All Rights Reserved.