Start NU met bootcamp en sport de eerste 4 weken helemaal gratis!

Unleash the Power Within

Tony Robbins staat bekend als de nummer 1 business coach ter wereld. Hij heeft onnoemelijk veel grootheden geholpen met zijn levensvisie. Ik heb aan zijn 4-daagse seminar mee mogen doen en leg uit hoe dit was.

Inspireren vs Overtuigen

Laatst zei iemand tegen mij, probeer anderen niet te overtuigen. Dat zette me aan het denken. Iemand overtuigen is nooit mijn intentie. Iemand overtuigen wekt de indruk dat je iemand wil veranderen van overtuiging. Dat is nogal wat, iets willen veranderen bij een ander. Mensen verander je niet zomaar. Soms ligt dat zo diep, dat er iets geraakt wordt bij een voor jou op het oog onschuldige opmerking. Daarom heb ik het altijd liever over inspireren. Wanneer je je laat inspireren door iemand, sta je open, ben je nieuwsgierig en overweeg je op een andere manier naar iets te kijken.

Tony Robbins

Ik heb de afgelopen tijd kennis gemaakt met Tony Robbins. Mensen die me wat beter kennen zullen het beamen, Ik ben niet iemand die snel overdrijft. En het zit ook niet in de aard van veel ‘nuchtere’ Nederlanders. Maar deze man, Tony Robbins, is echt ‘something else’. Voor mensen die hem niet kennen, Tony Robbins is een internationaal business coach en motivational speaker. Een soort Emiel Ratelband, maar dan veel bekender. Hij heeft gewerkt met veel wereldsterren en presidenten die hem allemaal zeer hoog hebben zitten.

Ken je dat, dat je iemand voor het eerst ontmoet waar je mee in gesprek raakt, en die persoon is zo goed in het vertellen van verhalen, dat je helemaal in zijn energie wordt gezogen als het ware? Een energie die je niet meer los laat en een passie die zo aanstekelijk is, dat je er alleen maar meer van wilt en totaal opgaat in het moment? Tony Robbins is zo iemand en zijn event, Unleash the Power Within, is een 4-daags online evenement waar 12000 mensen van over de hele wereld minimaal 12 uur per dag voor de webcam bijeen komen om te leren van deze man en zijn programma. En ik was erbij..

Tony Robbins is vrijwel zijn hele leven al obsessief bezig met persoonlijke ontwikkeling en NLP. Hij is zo hongerig naar het begrijpen van mensen en de wil om ze te helpen, dat hij er zijn levenswerk van heeft gemaakt. Het kan in het begin nogal Amerikaans overkomen en dat moet je even leren loslaten. Maar met de enorme passie die van zijn gezicht afstraalt kan dat bijna niet anders. Met een meeslepend verhaal of een oefening waar je even uitgebreid stil staat bij de momenten in je leven waar je dankbaar voor bent. Je kunt het overdreven vinden, maar wij mensen zijn zo ‘gewired’ te focussen op dingen die NIET goed gaan in het leven, dat het een súper krachtige oefening is eens na te denken over wat nou de mooiste momenten zijn geweest in je leven. En je daar oprecht dankbaar voor kunt zijn. En dat met alles wat je hebt te doorvoelen. Ik beloof je, dat doet wat met je.

In het begin voel je vrij veel weerstand als je gevraagd wordt om ‘all-in’ te gaan en je moet dansen voor je webcam ‘om de energie te laten stromen’. Maar naarmate de dagen vorderen merk je dat het gewoon noodzakelijk is om af en toe op te staan en te bewegen, zodat je inderdaad de energie behoud die je zo hard nodig hebt wanneer je weer eens een oefening moet doen in kleine groepjes mensen of een lang, meeslepend verhaal te horen krijgt die je emotioneel raakt.

Deze man is zo ongekend gepassioneerd en goed in het vertellen van verhalen en zo’n inspiratie voor veel mensen. Het zou asociaal van mij zijn om dit alleen voor mezelf te houden. Ook al probeer ik het hier zo goed mogelijk onder woorden te brengen, ik merk dat het moeilijk is en daarmee doe ik hem tekort. Je moet het meemaken. Dompel je onder in een 4-daags programma en laat je verrassen. Je lacht, je huilt, je leert, je wordt verbaasd, je gaat uit je comfort zone, je groeit, je ervaart. En dan sta je weer met een lach op je gezicht voor je webcam te dansen om 5 uur ‘s ochtends.

UPW Tony Robbins
UPW Tony Robbins

Grootste inzicht

The only limit, is your own imagination’ is een zin uit een muzikaal nummer dat me altijd goed is bijgebleven. En misschien is dit wel het grootste inzicht wat ik uit UPW van Tony Robbins heb gekregen. De enige barrières die we in het leven ervaren, hebben we zelf gecreëerd. Het leven biedt oneindige mogelijkheden als je je afstemt op het universum en als je leert begrijpen dat je zelf verantwoordelijk bent er wat van te maken zolang je hier bent.  ‘What if life is happening for you, not to you’. Dit is een zin die veelvuldig terugkwam tijdens het event en mij nu kippenvel geeft terwijl ik het opschrijf. We zijn geen slachtoffer van het leven. Het is allemaal geen opeenstapeling van toevalligheden. Het leven ontvouwt zich precies zoals het zou moeten voor jou, precies op het juiste moment.

Aanrader of niet?

Ik wist absoluut niet wat ik kon verwachten en heb mij er simpelweg in laten onderdompelen. Maar wow wat ben ik verrast, wat heb ik veel geleerd en mooie inzichten gekregen. Dit had ik voor geen goud willen missen! Dus heb je het gevoel een OK leven te leiden, maar ergens het idee dat er meer potentie in je zit, investeer dan 4 dagen van je leven en maak kennis met Tony Robbins. Het enige wat hij verlangt als je je erin onderdompelt is dat je erin gaat met een open-mind en alles geeft wat je hebt. Doe dit, laat het Amerikaanse los, ga all-in. En ik beloof je, je komt er anders uit dan dat je erin ging. Ik heb zo veel doorbraken en inzichten gekregen die ik mee neem bij alle keuzes die ik in het vervolg maak en ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Ben je nieuwsgierig geworden of dit iets voor jou is? Klik dan hier.