Start NU met bootcamp en sport de eerste 4 weken helemaal gratis!

Volg je hart

In deze blog probeer ik zo goed mogelijk te verwoorden wat het voor mij betekent om meer uit je hoofd (ratio) te komen en meer naar je hart/gevoel te luisteren.

Een grote verandering..

Inmiddels inmiddels dik 2 maanden geleden besloot ik het roer om te gooien en niet langer het reactieve leven te leiden wat ik voor mijn gevoel deed. Dat wil zeggen, van baan naar baan gaan, blij zijn met de veiligheid van een goed inkomen, zekerheid voor het gezin, maar toch het gevoel blijven houden dat dit niet de richting is die voor mij is weggelegd en waar ik het meest energie van krijg. Na weer een leerzaam jaar als marketeer vond ik het genoeg. Ik wilde veel meer in mijn kracht komen te staan en mijn hart meer volgen. Maar wat is dat dan, je hart volgen?

James webb

Met mijn persoonlijk ontwikkelingsreis die ik zo’n twee jaar geleden begon ben ik niet alleen anders naar de wereld gaan kijken, ook mijn kijk op het menselijk lichaam is flink veranderd. Waar ik altijd dacht dat we alleen een kop met hersens waren en een lichaam daaronder die doet wat de hersenen jouw vertelt, is mijn visie hierop nu wel anders. Ik kwam erachter dat er zoiets bestaat als een buitenwereld en een binnenwereld. En dat hetgeen jij in de buitenwereld ziet, puur een reflectie is van wat er binnenin jou gebeurt. Ja, je hebt gedachtes de hele dag door, maar hiermee hoef jij je niet te identificeren, het is dus niet wie jij in essentie bent . Dát inzicht maakte mijn leven gelijk een stuk makkelijker. Wanneer je je bewust wordt van de gedachtes die je hebt, wordt zelfs leuk om deze te onderzoeken. 

Ook gevoelens neem ik steeds bewuster waar (ook die ben je niet) en ook deze kun je vervolgens onderzoeken; waar komen deze gevoelens vandaan? Wat triggert dit in mij? Door het beoefenen van meditatie leer je in contact te komen met jezelf, je gevoel en gewoon simpelweg het zijn, zonder iets te hoeven veranderen. Gedachtes komen en gaan, leer ernaar te kijken zonder het te willen veranderen. Ze komen toch wel voorbij.

Binnen meditaties leer je vaak ook bewust te letten op je ademhaling, iets wat wij automatisch doen en waar we ons nooit echt bewust van zijn. Maar in iets simpels als je ademhaling zit zo veel kracht en mogelijkheden om toegang te krijgen tot je onderbewuste, mits je deze op de juiste manier gebruikt, wonderbaarlijk is dat eigenlijk. Sommige vanzelfsprekende dingen nemen wij zomaar voor lief, maar als je er actief mee aan de slag gaat kan het je zoveel moois opleveren dat ik het iedereen kan aanraden ermee te beginnen. Dit alles maakt mij ontzettend nieuwsgierig naar wat er allemaal nog meer te ontdekken valt in deze hoek.

Wist je dat het hart een energieveld om zich heen heeft dat 5000x sterker is dan het energieveld van de hersenen? En dat dit wetenschappelijk bewezen is?(*) Ik hoef zeker niet altijd wetenschappelijk bewijs voor  alles, omdat ik geloof dat het niet zoveel zegt. Het is puur een momentopname van de kennis die we tot nog toe hebben vergaard. Toch noem ik het even, omdat ik weet dat anderen houvast vinden in iets wat wetenschappelijk bewezen is. 

Elke cel in ons lichaam heeft (cel)intelligentie. Het zijn misschien de hersenen die ons op dagdagelijkse basis doen voortbewegen, maar zodra je in contact komt met de rest van je lichaam en je zijn en je leert luisteren daarnaar,  is dit zo veel meer krachtig en compleet. Vaak heb ik het idee dat wij hebben aangeleerd om alleen naar die hersenen (ratio) te luisteren. Maar als we beginnen te erkennen dat we zoveel meer zijn dan dat, gaat er een hele wereld voor je open.

Omdat wetenschappers zich uitsluitend op het materiële aspect van het bestaan richten, zien zij het geestelijke aspect van materie niet. Het is de ziel in het lichaam die al die intelligente vormen van leven in stand houdt en coördineert. Zij ontvangt het leven van haar goddelijke geest die in haar hart woont, want een mens is een drie-eenheid van lichaam, ziel en geest. (*)

“Alles is energie, en daarmee heeft alles een trilling. Dus ook jouw lichaam, je emoties, je gedachten en de woorden die je uitspreekt. Ooit wetenschappelijk aangetoond door o.a. Albert Einstein. Jij kan zelf veel invloed uitoefenen op jouw energie. Op je eigen systeem en gemoedstoestand. Wanneer je gezond bent van lichaam een geest, heb je een trilling van 734 bewustzijnshertz of hoger. Hoe hoger de trilling, des te gezonder je bent. Elke gedachte, woord of intentie heeft een trilling. Deze trilling wordt bewust of onbewust geregistreerd. Dus ook de gesprekken met jezelf hebben invloed op deze trillingen en daarmee op jouw gezondheid. De trilling van jouw energieveld bepaalt in welke realiteit je leeft. Dus ook hoeveel zorgen je maakt, dat mensen je aardig vinden of hoeveel liefde je ontvangt.” (*)

Voor mij wordt steeds duidelijker dat alles energie in beweging is en dat je hart meer is dan alleen een bloed rond pompend orgaan. Je hart volgen is voor mij dan ook keuzes durven maken op basis van wat juist voelt, ongeacht wat anderen hiervan vinden. Niet wat je hoofd jou vertelt en gelijk probeert te rationaliseren, maar juist vertrouwen op dat veel meer fluisterende stemmetje dat niet schreeuwt, maar altijd de waarheid spreekt. Waardoor jij steeds meer in je kracht kunt komen te staan. Dát is waar ik in geloof en steeds meer naar wil leven. Mocht je dit nu lezen en denken, wow hier kan ik helemaal niks mee. Tóch heeft het je doen besluiten deze blog tot het einde te lezen, dus iets in jou resoneert hier wel mee. Ben je meer visueel ingesteld en zou je een interessante documentaire willen zien die dit in beeld brengt en vast nog veel beter uitlegt dan dat ik heb gedaan? Dan raad ik je aan om deze link te volgen en “The power of the Heart’ te gaan kijken.

Bronnen:

Boek: De wet der resonantie van Pierre Franckh (*)

https://jalobo.nl/2020/08/03/intelligente-vormen-van-leven/ (*)

https://www.esthervoetee.nl/transformeren/alles-is-energie/ (*)